На Тернопільщині розповіли про досягнення у сфері освіти

Понад 12 тисяч першачків на Тернопільщині навчаються в абсолютно нових класах.

За останніх кілька років в галузі освіти зроблено чимало. Зокрема, вирішено проблематику шкіл, які були просто непридатні для надання якісних освітніх послуг.

Зокрема, за кошти Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році на Тернопільщині реалізували 24 інвестиційні об’єкти на суму більше 43 млн. грн., відкрили дві нові школи І-ІІ ступенів у селі Соколів Теребовлянського району та Горигляди Монастириського району, а також плавальний басейн у Козові.

«За рахунок субвенції з Державного бюджету ми покращили умови навчання в 70-ти закладах загальної середньої освіти ОТГ на суму понад 44,5 млн. грн. За рахунок субвенцій соціально-економічного розвитку на суму понад 39 млн. грн. покращили матеріально-технічну базу у 88-ми закладах освіти. В переважній більшості це кошти, які залучаються за участі депутатів Верховної ради України від Тернопільщини Романа Заставного, Ігоря Побера, Миколи Люшняка, Тараса Юрика, Олега Барни. Також відремонтували 48 шкільних приміщень, дахи у 50 закладах освіти, 20 систем опалення, 41 котельню/паливні. Замінили на енергозберігаючі 510 дверей та 3 150 вікон. Це є той визначальний комплекс заходів, котрий дозволив вирішити цілу низку проблем, від яких залежить, чи тепер там комфортно навчатися дітям, чи навпаки», – зазначив очільник Тернопільщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *