На Тернопільщині відбудуться заходи із нагоди 100-річчя Чортківської офензиви

Наступальна операція Української Галицької Армії 1919 року «Чортківська офензива» мала визначальне значення в українській історії.

Цього року ми відзначаємо ювілейну дату – 100-річчя з часу цих подій. Саме тому готується широкий формат проведення даного заходу, до якого залучені три області Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська.

Сьогодні, 15 травня, деталі щодо відзначення цієї пам’ятної події обговорили під час організаційного комітету, яке очолив голова ТОДА Степан Барна. Він наголосив: «Відзначення 100-річчя Чортківської офензиви – це велика дата для історії України та Тернопільської області. Я би хотів, щоб ми максимально включилися у формат організації заходів, залучили органи державної влади, місцевого самоврядування, військових з’єднань», – повідомляють у ТОДА.

Заходи на Тернопільщині відбуватимуться протягом трьох днів 7-9 червня. Основна локація – Чортківський район.

Заходи розпочнуться 7 червня у селі Ягільниця Чортківського району. Там відбудеться проведення військово-патріотичної гри «Чортківська офензива». Участь у ній візьмуть представники трьох областей, з якими маємо спільних захід. Попередньо буде 150 учасників. Чому Ягільниця? Це місце, із якого розпочалася наступальна операція Чортківська офензива. Також цього дня запланована культурно-мистецька програма.

8 та 9 червня культурно-мистецькі заходи відбудуться у Чорткові. Основне, що передбачили в програмі – виступи відомих українських гуртів та масштабна реконструкція бою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *