Патрульні Тернопільщини посилять контроль над перевезенням небезпечних вантажів

В червні на території Тернопільської області проходить комплекс профілактичних заходів, які спрямовані на попередження, виявлення та припинення порушень у сфері дорожнього перевезення вантажів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні та небезпечних вантажів.

У водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, будуть перевіряти наявність необхідних документів, зокрема: свідоцтво про допущення ТЗ до перевезення визначених небезпечних вантажів; протокол перевірки технічного стану транспортного засобу; ДОПНВ-свідоцтво про підготовку водіїв; письмові інструкції на випадок аварії або надзвичайної ситуації; погодження дорожнього перевезення небезпечного вантажу, виданий підрозділами превентивної діяльності апарату та головних управлінь Національної поліції.

Також перевірятимуть наявність залишків небезпечного вантажу на поверхнях автоцистерн; додаткове обладнання; перевезення сторонніх осіб; перевезення неочищених цистерн; забезпечення транспортних засобів обладнанням, необхідним для здійснення таких перевезень. Про це повідомили у пре-службі патрульної поліції Тернопільської області.

Особливу увагу поліцейські будуть звертати на відповідність маркування транспортного засобу інформаційних таблиць або знаків-табло небезпеки, а також на дійсність і належне оформлення перевізних документів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *