Степан Барна: «Слід підтримувати ініціативи щодо захисту тварин так, як це роблять у європейських країнах»

Проблема покинутих та бездомних тварин стає все актуальнішою. Це помітити не так складно, адже вулицями Тернополя бігає чимало безпритульних собак.

За словами кандидата в народні депутати Степана Барни, необхідно переймати світову практику щодо проблеми з безпритульними тваринами.

«Одним із таких прикладів є центр стерилізації та тимчасового утримання таких тварин у селі Дичків. Тут волонтери та працівники доглядають за понад 60 собаками. У них є шанс, знайти нових господарів чи друзів.

Вважаю, що слід підтримувати ініціативи щодо захисту тварин так, як це роблять у європейських країнах. Там згідно з законодавством люди, які безвідповідально ставляться до своїх домашніх тварин і викидають їх на вулицю, отримують великі штрафи. Нам необхідно теж іти до цього, адже люди мають бути людьми», – наголошує Степан Барна.

На вихідних він разом із сім’єю відвідав центр у Дичкові.  

«Ми чудово провели час із чотирилапими. Поки вони чекають на новий дім, їм теж потрібна увага та любов. Правду кажуть, що собака – найкращий друг людини,. Тому запрошую усіх охочих знайти собі нового друга і подарувати йому родину», – зазначив Степан Барна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *