Як тернополянам “не проспати” державне місце у виші?

Тернопільські абітурієнти, які розраховують на державні місця, повинні подавати документи із зазначенням пріоритетності вишу – від 1-7.

Адже документи вони мають право подати у 7 вишів на 4 спеціальності. Якщо ж бажане місце вдалось отримати, оригінали документів у цей виш слід подати до 31 липня 18:00. Зазначає .

За вказаною пріоритетністю визначається черговість розгляду заяви при вступі на бюджетні місця.  При цьому рекомендація про зарахування абітурієнта на навчання буде надаватись за найвищим пріоритетом, а всі заяви абітурієнта з меншим пріоритетом у такому випадку будуть автоматично анульовуватися, пише 

Варто зазначити, що якщо абітурієнт потрапляє на місце державного замовлення за спеціальністю з меншим пріоритетом, він не втрачатиме місце у рейтингу за спеціальністю з більш високим пріоритетом і може потрапити на бюджетну форму навчання на більш пріоритетну для себе спеціальність у випадку автоматичного звільнення місця. Тоді його заява з меншим пріоритетом також буде анульована, що автоматично надасть можливість потрапити у «бюджетний список» іншому за списком абітурієнту. Такі коригування рейтингових списків проводяться автоматично до того моменту, поки всі бюджетні місця за всіма спеціальностями у всіх вишах України не будуть заповнені.

Умови вступу 2019 року до вузів Тернополя та Тернопільської області можна знайти . У таблицях подані кількість бюджетних та контрактних місць на факультети вишів та складові конкурсного балу. Також можна переглянути  середній бал ЗНО на бюджет та контракт у 2018 році

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *