Команда Садового на Тернопільщині потрапила в корупційний скандал

Родичі нардепа з Тернопільщини Тараса Пастуха, якого кандидат у Президенти України, лідер партії «Об’єднання”Самопоміч» Андрій Садовий обіцяв у разі перемоги на виборах призначити Міністром оборони, задіяні у корупційних схемах. Йдеться про дружину народного обранця та його кума, який за сумісництвом є депутатом Тернопільської обласної ради.

З’ясувалося, що два роки тому і дружина, і кум нардепа брали участь у конкурсі з надання в оренду частини майданчика психоневрологічної лікарні для облаштування котельні, яка працює на альтернативних видах палива. На конкурс вони зареєстрували два підприємства, де є власниками/співвласниками/працівниками.

Зокрема, вони обоє є співвласниками першої компанії – ТОВ «Теплотерн». Іншим підприємством – ТзОВ «АЛЬТЕНЕРГОПРОСТІР», яке теж брала участь у конкурсі, володіє знову ж таки дружина нардепа Ірина Пастух, а співробітником виявився ніхто інший, як її кум.

Тобто у двох з трьох підприємств, які брали участь у «прозорому і чесному» конкурсі, родичі нардепа були власниками та працювали і отримували заробітну плату…

Схема виявилася простою: знаючи, що на конкурс подала документи тільки одна фірма, “майбутній Міністр оборони” заводить ще дві «своїх». Одна з них зупиняється на сумі 3000 грн., а друга не дає конкурентам шансів, підвищуючи вартість оренди до 46,6 тисяч. Ясно, що за такі гроші договір заключати вони відмовляються і переможцем «чесно» стає ТзОВ «Альтенергопростір» з смішною сумою 3000 гривень.

Що ж, як кажуть лідери «Самопомочі» «Візьми і зроби». Сподіваюся, що правоохоронці дадуть достойну оцінку діям вищезазначених переможців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *