В Тернополі оновлюють інженерні мережі

У Тернополі триває реконструкція скверу В. Чорновола та проїжджої і пішохідної ділянок від вул. І. Франка до Театрального майдану.

Зокрема, цими днями на території скверу підрядники проводять заміну газових мереж та мереж теплопостачання, а на ділянці від вул. І. Франка до Театрального майдану – прокладання траншеї для влаштування водопровідної труби.

Як зазначають фахівці у ПАТ “Тернопільміськгаз”, на території, прилеглій до колишнього водограю «Кульбаба», проводиться заміна близько 70-ти метрів старих труб для газопроводу низького тиску, адже цим мережам уже понад 40 років, і їх необхідно замінити на сучасні поліетиленові, термін експлуатації яких понад 75 років.

Водночас на вул. В. Чорновола в напрямку до Театрального майдану облаштовують попередньо ізольовані труби теплотраси, які забезпечують мінімальні втрати в мережах під час транспортування теплового носія. Роботи із заміни інженерних мереж набудуть виконані із дотриманням усіх сучасних державних будівельних норм, – повідомляють у міській раді.

До слова, відповідно до проекту реконструкції вулиці В. Чорновола, тут також планується замінити дорожнє покриття проїзду та пішохідної ділянки, прокласти велосипедну доріжку, влаштувати тимчасову стоянку для транспортних засобів, висадити екзотичні червонолисті клени та оновити вуличне освітлення. При сприятливих погодних умовах ремонтні роботи заплановано завершити до Дня міста.

реконструкція вул. В. Чорновола

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *