Як тернопільські біатлоністи готуються до нового сезону?

Новий сезон у світовому біатлоні стартує наприкінці листопада, а перші гонки Кубка світу заплановані на початок грудня, повідомляє .

Традиційно у складі збірних України різного рангу – чимале представництво тернопільських спортсменів. Перш за все мова про Олімпійську чемпіонку Олену Підгрушну, яка продовжує виступи в основній обоймі жіночої збірної України. Під керівництвом нового наставника Андрія Прокуніна, українська команда у період підготовки провела декілька тренувальних зборів в Україні та закордоном, зокрема у Білорусі.

Один із заключних етапів підготовки до старту на Кубку світу Олена Підгрушна розпочала 1 листопада, відбувши на тренування до Норвегії. Після чого жіноча збірна України переїхала до Швейцарії, де продовжує готуватися до старту Кубка світу.

За індивідуальною програмою підготовки працює тернополянка Анастасія Меркушина, яка тренується під керівництвом свого батька Олега Меркушина. Невдовзі дівчина приєднається до складу основної збірної.

Також активну підготовку до нового сезону під керівництвом закордонного спеціаліста Юрая Санітри продовжує чоловіча збірна України у складі якої на першому етапі Кубка світу виступить тернополянин Дмитро Підручний. Чоловіки нещодавно завершили 12-денний тренувальний збір у норвезькому Шушені. А заключний етап зборів українці проведуть у австрійському Обертіласі.

Додамо, що на першому етапі Кубка світу з біатлону, що відбудеться у словенській Поклюці, збірну України представлять 11 спортсменів – шість жінок та п’ять чоловіків. У програмі стартового етапу нового сезону – п’ять біатлонних гонок. А саме, одиночна та класична змішані естафети, індивідуальна гонка, спринт та гонка переслідування.

До речі, 29 листопада у шведському Ідре спринтерськими гонками розпочинається новий сезон етапу біатлонного Кубка IBU. До складу жіночої збірної України увійшла тернополянка Марія Кручова.

ДОВІДКА

Склад збірної України на перший етап Кубка світу з біатлону:

– жінки: Юлія Джима, Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Юлія Журавок.

– чоловіки: Артем Прима, Дмитро Підручний, Сергій Семенов, Артем Тищенко, Віталій Кільчицький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *