Аналітики знайшли плагіат в «Новому економічному курсі» Тимошенко

“Новий економічний курс”, який презентувавла Юлія Тимошенко, експерти  назвали “пекельною сумішшю плагіату, самоплагіату, неіснуючих джерел та помилок”.


“Так, розділи щодо банків та монетарної політики (7,8,18,19) практично повністю переписані зі “Стратегії розвитку банківської системи”, підготовленої Експертною групою (на жаль, склад групи у Стратегії не названий) Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності ще 2016 року”, – зазначено у аналітиці, яку підготували Ілона Сологуб, Юрій Городніченко, Олександр Жолудь, Дмитро Яблоновський, Тимофій Брик та Борис Давиденко.

Також зазначається, що розділ 23 був повністю скопійованим із доповідь аналітичного центру “Оптіма”, яку готували автори “Нового курсу”, а це – самоплагіат.

Майже дослівні запозичення були із сайту minfin.com.ua, аналітичної записки Національного інституту стратегічних досліджень, Вікіпедії. Автори дослідження проаналізували заявлені у “Новому курсі тези”, та прийшли до висновку, що вони подекуди не відповідають дійсності.

“Головна [суперечність, – ред.] – очевидна несумісність значного зниження податкового навантаження (зокрема заміна податку на прибуток та ПДФО податком на розподілений прибуток та підвищення державних видатків — дешеві/пільгові кредити для (деяких?) промислових підприємств та фермерів, значні інвестиції в інфраструктуру, розвиток технопарків, розбудова “цифрового уряду” на базі технології блокчейн та ін.”, – зазначено в  матеріалі.

Увага звертається також на те, що для опису глобальних тенеденцій пропонується використовувати теорії технологічних устроїв, які у Юлії Тимошенко називаються технологічними укладами – що нібито є калькою з російської мови.

“Одним з авторів так званої теорії шостого економічного устрою є Сергій Глазьєв — скандально відомий російський економіст, який на деякий час був обраний іноземним членом НАН України. Сергій Глазьєв був радником Володимира Путіна та отримав медаль за “звільнення Криму та Севастополя”, – вказують у VoxUkraine.

У “новому економічному курсі” пропонують відмінити ПДВ, як найкорумпованіший податок. Однак такий крок поставить під загрозу Євроінтеграцію України, бо “ЄС встановлює ПДВ як необхідний для країн-членів”.

Серед іншого “Новий курс” Юлії Тимошенко критикують за використання даних або розрахунків, які з’являються без обґрунтування.

“Бачити економічну програму низької якості від кандидата в президенти, який наразі має найвищий рейтинг, сумно. Але набагато сумніше, що інші кандидати поки що не запропонували жодної”, – резюмується у матеріалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *