“За три роки нам вдалося зробити багато”, – Віктор Овчарук про розвиток медицини на Тернопільщині

Обласна влада приділяє велику увагу медичній галузі Тернопільщини. На цьому наголосив очільник обласної ради Віктор Овчарук під час зустрічі із представниками Світової федерації українських лікарських товариств та Українських лікарських товариств Німеччини, Польщі, Бразилії та США.

Про це повідомили у прес-службі облради.

“За три роки нам вдалося зробити багато – відкрився центр політравми та кардіохірургії, сучасний лабораторний центр, лікарні забезпечені сучасним обладнанням. Приміром, за кошти з обласного бюджету закуплено сучасний  рентгенівський апарат для онкодиспансеру. Ця лікарня стовідсотково забезпечена хіміопрепаратами, які надаються хворим безкоштовно. Частину коштів для цього також було виділено з обласного бюджету. Словом, у медичній галузі є чимало позитивних змін”, – зазначив Віктор Овчарук.

Він також зауважив, що обласна рада зацікавлена у поглибленні співпраці у медичній галузі.

“Сьогодні в країні триває медична реформа, ключовим завданням якої в умовах децентралізації є створення максимальних можливостей для  надання якісних та доступних медичних послуг. Разом з тим сама реформа децентралізації  стала поштовхом для реалізації позитивних змін в галузі охорони здоров’я краю, – наголосив Віктор Овчарук. – Тернопільська обласна рада тісно співпрацює із закордонними партнерами у різних галузях, у тому числі й медицині.  Ми зацікавлені в обміні досвідом, у вашій професійній допомозі, у реалізації спільних проектів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *