Арсенал зброї виявили правоохоронці на Тернопільщині (фото)

З початку січня на території краю триває позачерговий місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів. Його мета – виявити та вилучити з обігу небезпечні предмети, які можуть спричинити летальні наслідки.

 В ході оперативно-профілактичних відпрацювань впродовж однієї доби близько трьох десятків небезпечних предметів виявили поліцейські на Бережанщині.
Як розповів заступник начальника Бережанського відділу поліції Петро Панашій, до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що у лісі поблизу села Слов’ятин знайдено  боєприпаси. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.
Правоохоронці виявили 11 снарядів часів Другої світової війни та повідомили про знахідку рятувальників.
До приїзду піротехніків територію огородили. Небезпечні предмети було знешкоджено у встановленому порядку.
Того ж дня під час санкціонованого обшуку в помешканні 59-річного жителя району було виявлено арсенал зброї та боєприпасів.  Серед вилученого – механізми до різної вогнепальної зброї, набої та порох. Наразі правоохоронці встановлюють звідки у чоловіка небезпечні предмети. Відомості за цим фактом поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
Нагадаємо, місячник добровільної здачі зброї триватиме до кінця січня. Правоохоронці наголошують, що громадяни, які в цей період добровільно здадуть зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них без відповідних на це документів, зможуть уникнути кримінальної відповідальності.

Офіційний сайт Національної поліції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *