Розпочинається будівництво східного обходу Тернополя

На тому, що це надзвичайно важливо для розвитку дорожньої інфраструктури наголосив голова облдержадміністрації Степан Барна під час презентації проекту у четвер, 6 червня.


«17 грудня 2018 року між Укравтодором та Європейським інвестиційним банком було підписано угоду про реалізацію першої фази проекту «Транспортний зв’язок в Україні», зокрема і в Тернопільській області. За рахунок коштів Європейського інвестиційного банку розпочинаємо підготовку проектно-кошторисної документації та будівництво східного обходу Тернополя. Ця дорога з’єднає Кременець з дорогою М-12 Тернопіль-Хмельницький. Проект буде реалізовуватися на безповоротній грантовій основі. Для старту будівництва виділено 20 мільйонів євро. Впевнений, що після підписання розпорядження, активно розпочнеться процедура реалізації», – підкреслив очільник області.

Також він додав, що поява цього автошляху вирішить цілу низку проблем, пов’язаних з перенасиченням міських доріг транспортними засобами.
Після детальної презентації проекту, Степан Барна підписав розпорядження про організацію викупу земельних ділянок, які перебувають у власності фізичних осіб у зв’язку з будівництвом нової об’їздної автомобільної дороги міжнародного значення.

Керівник служби автомобільних доріг у Тернопільській області Володимир Хемій відзначив, що підписання даного розпорядження надзвичайно важливе, оскільки для нового автошляху потрібно близько 32 гектарів землі.

«Ці земельні ділянки належать мешканцям трьох сільських рад. З ними будуть вестись перемовини про викуп або заміну цих земельних площ», – додав він.

Прес-служба ТОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *