Науковець з Тернополя отримала відзнаку від Французького посольства в Україні (фото)

Провідна фармацевтична компанія «Санофі в Україні» другий рік поспіль відзначає переможців конкурсу «Нагорода Sanofi молодим науковцям за дослідження в медицині», який проводиться в партнерстві з Національною академією медичних наук України та за підтримки Французького посольства в Україні.

Цього року провідні експерти в різних галузях медицини оцінювали роботи разом з експертами з питань підтримки та розвитку стартапів, які визначали потенціал практичної реалізації представлених проектів.

На конкурс надійшло 67 робіт, які охопили 17 напрямів медицини

Переможцями конкурсу стали:

1 місце – Богдан Мурашевич, Дмитро Степанський та Володимир Торопін (Дніпровська медична академія) з роботою «Багатофункціональний полімерний матеріал з потужними дезінфікуючими властивостями».

2 місце – Тетяна Обелець, Міжнародний науково-навчального центр інформаційних технологій і систем Національної академії наук та Міністерства освіти та науки України. Тема роботи: «Мобільна інформаційна система підтримки прийняття рішень в діабетології з впровадженням хмарних технологій».

3 місце – Данило Камінський та Анна Крищишин (Львівський національний медичний університет імені Д.Галицького) з роботою «Розробка нових малих лікоподібних молекул як потенційних протипухлинних та протитрипаносомних лікарських засобів».

Французьке посольство в Україні окремо відзначило роботи двох авторів, а саме науковця Тернопільського медуніверситету Галини Лой та Ірини Волошиної, чий науковий шлях перетинався з Францією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *