Події Чортківської офензиви відтворили на Тернопільщині

Події під назвою Чортківська офензива – важлива сторінка української історії.

Сторіччя цих боїв відзначають впродовж 7-9 червня. Урочисте відкриття відбулося у п’ятницю в селі Ягільниця Чортківського району.

“Це село стало центром відзначення цих важливих історичних подій. Тут січові стрільці проявили патріотичний дух і повномасштабним наступом почали рухатися у напрямку Чорткова. Ці люди мобілізувалися і дали ворогу гідну відсіч. Їхній героїзм став основою для визволення Києва. Ми повинні пам’ятати цей історичний урок. Саме для цього слід проводити такі фестивалі. Адже наша молодь і всі наступні покоління має знати на кого рівнятися, з кого брати приклад. Ми маємо вкотре довести, що Тернопілля було, є і буде патріотичним краєм”, – наголосив голова облдержадміністрації Степан Барна.

Також під час урочистостей він нагородив військовослужбовців області відзнаками Президента України та подяками обласної адміністрації за участь в антитерористичній операції.

Родзинкою першого дня фестивалю стала реконструкція бою. Глядачі мали змогу на власні очі побачити як пересувалися солдати Української Галицької армії та їхні польські противники.

Святкування продовжили патріотичним концертом, – повідомляють у ТОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *