Депутати Тернопільської обласної ради прийняли ряд важливих рішень

Відбулося четверте пленарне засідання одинадцятої сесії обласної ради.

Засідання розпочалося врученням нагород обласної ради та відзнаки Верховної Ради України.

Зокрема, за високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток греко-римської боротьби в Тернопільській області та утвердження міжнародного авторитету України вручено цінні подарунки (годинники) голови Тернопільської обласної ради Сергію Вар’яну – тренеру викладачу з греко-римської боротьби, Володимиру Войтовичу– багаторазовому чемпіону України з греко-римської боротьби серед кадетів, бронзовому призеру Чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед кадетів у 2019 році, спортсмену відділення греко-римської боротьби комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна школа вищої спортивної майстерності» та Володимиру Лучанку– тренеру викладачу з греко-римської боротьби.

Також грамоту Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом» вручено депутату обласної ради, голові постійної комісії обласної ради питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства  Михайлу Тимошику.

4До депутатів звернувся екс-голова Тернопільської ОДА, депутат обласної ради Степан Барна, який подякував колегам за плідну співпрацю.

З ініціативи депутата Любомира Білика розглянуто звернення щодо недопущення ігнорування статусу державної мови та використання її у своїй публічній діяльності. Сесія затвердила текст документу та вирішила надіслати його до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, голів фракцій Верховної Ради України.

У тексті йдеться: «…ми, депутати Тернопільської обласної ради, звертаємося до Президента України Володимира Зеленського з вимогою припинити ігнорувати статус державної мови та дотримуватися  Конституції України, положення частини першої статті 10 якої визначає державною мовою в Україні українську мову».

Також депутати обласної ради обговорили питання «Про інформацію Тернопільської обласної державної адміністрації про виконання рішення Тернопільської обласної ради від 06 листопада 2018 року № 1171 «Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту  на території Тернопільської області» та прийняли відповідне рішення щодо моніторингу окресленої ситуації.

Сесія обласної ради перетворила Тернопільський обласний протитуберкульозний диспансер у комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» Тернопільської обласної ради.

0

Депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік та підтримали питання об’єктів спільної власності  територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області.

0

Розглянувши пропозиції Тернопільської обласної державної адміністрації від 22 лютого 2019 року №01-1244/05 і від 22 травня 2019 року №01-3273/05, враховуючи  рекомендації постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства, відповідно до пункту 16 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  Тернопільська обласна рада вирішила внести зміни і доповнення до комплексноїпрограми«Здоров’я населення  Тернопілля2017-2021»,  затвердженої рішенням Тернопільської обласної ради від 08 грудня 2017 року №833.

Депутати затвердили обласну програму розвитку автомобільних доріг загального користування.

0

Мета Програми  – покращення експлуатаційного стану автомобільних доріг державного значення за напрямками міжнародних транспортних коридорів, інших доріг державного і місцевого значення  для безпечного і комфортного здійснення перевезень вантажів і пасажирів.

Це  відповідає пріоритетним напрямками розвитку області  та Стратегії розвитку Тернопільської області.

Реалізація програми планується за рахунок коштів  державного бюджету, обласного бюджету та коштів районних бюджетів, міських  (у тому числі міст обласного значення), бюджетів сіл, селищ,  об’єднаних територіальних громад  в обсягах, передбачених у відповідних бюджетах. Загальний орієнтовний обсяг фінансування становить 15114072,8 тис. гривень.

Виконання обласної Програми розраховано на 2019 – 2022 роки.

Сесія ухвалила перелік основних питань для розгляду  на пленарних засіданнях обласної ради

0

Зокрема, у цьому році планується розглянути питання щодо  виконання заходів щодо оптимізації мережі бюджетних установ області в галузі охорони здоров’я, внесення змін до програми кредитування молодіжного житлового будівництва в Тернопільській області на 2018 – 2022 роки тощо.

У четвертому кварталі заплановано обговорити такі питання: про виконання обласного бюджету  за дев’ять місяців 2019 року, про  програму соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2020 рік,  обласний бюджет на 2020 рік,  обласну програму «Ветеран» на 2020-2023 роки,  обласну програму підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил, та членів сімей осіб, загиблих під час проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалих учасників Революції Гідності на 2020 – 2023 роки,  обласну програму підтримки співробітництва територіальних громад на 2020 – 2021 роки та інші.

Також депутати внесли зміни до обласної програми «Питна вода Тернопілля на 2018-2020 роки та обласної програми забезпечення постійної готовності системи управління Тернопільської області до функціонування в умовах особливого періоду на 2017-2021.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *