У прокуратурі Тернопільщини розповіли про притягнення до адміністративної відповідальності

Органами прокуратури Тернопільської області перевірено додержання вимог законодавства України про адміністративні правопорушення при виконанні адміністративних стягнень у виді суспільно корисних робіт та виявлено порушення як при призначенні адміністративних стягнень, так і при їх виконанні.

Зокрема, Тернопільським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу Кременецької місцевої прокуратури та скасовано постанову Шумського районного суду, якою на порушника накладено адміністративне стягнення у виді 120 год суспільно корисних робіт, оскільки на час складання протоколу про адміністративне правопорушення була відсутня заборгованість по сплаті ним аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців. Також, задоволені відповідні апеляційні скарги Тернопільської місцевої прокуратури.
Встановлені факти порушень закону при виконанні адміністративних стягнень. Так, 5 правопорушників відпрацювали адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт у повному обсязі, однак комунальним підприємством Шумського району та Піщатинською сільською радою кошти за такі роботи на рахунок органу ДВС вчасно не перераховані. Після прокурорської перевірки 12 тис грн потрапили на відповідні рахунки державної виконавчої служби.
Довідково: з питань додержання вимог законодавства України про адміністративні правопорушення при виконанні адміністративних стягнень упродовж поточного року за наслідками перевірок розглянуто 71 документ прокурорського реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 службових осіб, за апеляційними скаргами прокурорів скасовано 3 незаконні постанови судів про притягнення осіб до адміністративної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *