Містечка Тернопільщини налагоджують співпрацю з іноземними партнерами

Уже 28 років триває дружба між Ланівцями та німецьким Лінгеном. Нещодавно німецькі гості вкотре відвідали Лановецьку громаду.

Представники Німеччини Передусім гості поспілкуватися із міським головою Романом Казновецьким, обговорили перспективи подальшої співпраці. Зокрема, питання щодо початку частини робіт по утепленню фасаду Юськовецької ЗОШ. Також побували у центральній районній лікарні та у районній організації “Червоний хрест”.

З робочим візитом відвідали лінгенці Лановецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, де із керівництвом закладу окреслили можливість співпраці між школами. Побували і в інклюзивно-ресурсному центрі, який знаходиться на базі цієї школи. Тут гості поділилися досвідом впровадження інклюзивної освіти в Німеччині, а також активно цікавилися таким досвідом в Україні та в Лановецькій громаді. Фахівцям інклюзивно-ресурсного центру передали спеціалізоване обладнання для сенсомоторного розвитку дітей — бізіборд.

Не могла німецька делегація обминути і с. Юськівці, адже саме звідси бере початок ця міжнаціональна дружба. Для амбулаторії загальної практики сімейної медицини села гості вручили медичне устаткування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *