Як в Тернопільській області готуються до нового навчального року

На Тернопільщині активно впроваджується Нова українська школа – ключова реформа, яка змінює якість освіти та формує свідомих, суспільно активних громадян.

За новими стандартами цього року в області навчалися більше 12 тисяч першокласників. На цьому наголосила начальник управління освіти і науки Ольга Хома.

«Завдяки впровадженню Нової української школи дітки, граючись, отримують знання, вчаться спілкуватися один з одним, аргументувати свою думку, виконувати спільні проекти та робити різноманітні дослідження. У новому навчальному році очікуємо близько 11,6 тисяч першокласників. Ці діти також отримають для навчання нові комплекти конструкторів LEGO», – зазначила Ольга Хома.

Вона розповіла, що цьогоріч загальний обсяг державних інвестицій в новий освітній простір шкіл області становить понад 101 млн грн. Також на забезпечення Нової української школи виділили більше 24 млн грн., які направлять на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, тощо.

«У 2019 році для потреб закладів загальної середньої освіти буде придбано 7 автобусів на суму більше 14 млн грн, з них більше 9 млн грн – кошти державного бюджету. Загалом підвіз учнів організовано 160 шкільними автобусами, з яких 56 – придбано протягом 2016-2018 років», – акцентувала Ольга Хома.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *